October 3, 2022
Beste Bilstol test 2021

Beste Bilstol test – Disse 3 er de beste på markedet i 2021

Vi tester bilstoler – Her er våre beste anbefalinger

Dersom du har planer om å kjøpe en ny eller en brukt bilstol, så må du lese våre anbefalinger.

Vi tester kun bakovervendte stoler i denne testen. Grunnen til det er veldig enkel, og det er fordi bakovervendte stoler har mye lengre levetid, så kan man bruke flere av dem fra barnet er født til det begynner på skolen, noe som gjør at man ikke trenger å bytte det ut med en annen. Vi fokuserer også på komfort, fleksibilitet og ikke minst sikkerhet i våre tester. Pris vil også ha en liten betydning, men vi sliter med å sette en pris på sikkerhet og liv, så det er derfor vi velger å gi liten vekt på pris. De stolene vi har valgt å teste er kun godkjente stoler i henhold til Europeiske regelverk og dermed er vi sikre på at disse er trygge. Naturligvis vil det være vanskelig å garantere sikkerhet, så vi velger å stole på de testene som har blitt utført allerede.

Grunnen til at barn bør sitter bakovervendt er at kroppen ikke har utviklet seg nok og ikke er sterkt nok til å motstå de store kreftene som er i sving ved en kollisjon. Ved en eventuell kollisjon så er det hodet og nakken som utsettes mest og gjør at dette er den største risikoen for alvorlige og livstruende skader. Dette medfører at stolen ikke skal brukes hvor det er en aktiv kollisjonspute aktivert ettersom disse kan gi store trykk på hode og nakke når bilen kommer til en komplett stopp ved en kollisjon.

Hvordan vet man at barnet er for gammelt for bakovervendt stol? Man pleier å si at man kan bruke slike stoler frem til barnets ører når toppen av seteryggen. Dette betyr ikke at stolen ikke lenger er sikker dersom hodet stikker litt opp fra stolkanten. Dersom du ønsker at barnet ditt fortsatt skal sitte i en stol når det har vokst ut fra en bakovervendt stol, så kan vi anbefale deg å se på noen fremover vendte stoler.

Best i test: BeSafe iZi Tiwst i-size

BeSafe iZi Tiwst i-size testDersom man er på jakt etter noe unikt, både stilmessig og sikkerhetsmessig, så trenger du ikke å lete videre og denne stolen fra BeSafe er for deg Denne kommer med flere overraskende faktorer som du ikke har sett for deg og vil hjelpe deg gjennom hele brukstiden til stolen. Denne stolen kan brukes fra barnet er 6 måneder til det er 4 år, noe som gjør at denne kan brukes lenge og er ment til å vare.

Monteringen er meget enkel og tar bare noen få øyeblikk slik at du kan være på veien ganske kjapt selv om man har forsovet seg. Det som også er herlig, er at hvis noe er galt med monteringen av stolen, så vil den si i fra til deg med både lyd og lys slik at du må prøve på nytt. Dersom den lyser grønt, så er barnet trygt i setet og riktig festet slik at du kan være på vei ut med en gang

Denne stolen er designet for å ha lykkelige barn i bilsetet og dette blir soleklart den mest komfortable sitteplassen i hele bilen. Ikke bare er den komfortabel, men den kommer til å gi utmerket sikkerhet til barnet ditt i stolen slik at barnet ditt er beskyttet med hodevern, kollisjonsvern samt mye mer.

2: Axkid Wolmax

Axkid Wolmax testDersom du er på jakt etter en sikker bilstol som ikke laget et stort hull i lommeboken din, så er stolen fra Axkid noe for deg og ditt barn. Ettersom det er relativt billig på markedet, så er det lett å tenke på at den ikke er noe god, men tvert imot. Axkid leverer deg optimal trygghet til barnet ditt på lik linje med andre bare til en lavere pris noe vi synes var morro å se på.

Designen er tidløs noe som gjør at den er helt kjønnsnøytral som passer alle barn og ikke minst fungerer i alle bilmerker – gitt at man har trepunkts sikkerhetsbelte. Den har ekstra monteringsfunksjoner som øker sikkerheten til barnet ditt og har egne støtteben som kan justeres til flere lengder. Den kommer også med høye sidevern slik at barnet er trygt uansett hvilken situasjon dere kunne ende oppi i trafikken. Dette gjør at Axkid leverer god sikkerhet til lavest mulig pris. Måler er som alle andre bilstoler, at barnet ditt skal komme ut uten en skramme dersom man skulle være uheldig og ende opp i en ulykke på veien.

3: Britax Swingfix i-Size

Britax Swingfix i-SizeEn ny trend som har kommet er at bilstoler nå kan rotere, noe som morsomt og absolutt praktisk dersom du vil skifte fra et bakovervendt sete til et fremover vendt sete uten å kjøpe noe helt nytt, her får man nemlig to i en. Dette gir flere fordeler enn som så. Selen er mye enklere å komme til enn med vanlige tradisjonelle seter og kan strammes inn uten anstrengelse, noe som gjør at man føler seg mer sikker under kjøreturen. Den er lett å snu ved å bare trykke inn en knapp og man kan sitte i stolen mens stolen snurrer.

Stolen er komfortabel å sitte i og har et slitesterkt trekk noe som gjør at det det er enkelt å tørke av dersom den skulle bli skitten etter at noen har trøkket litt rundt på den.

Sikkerheten i denne er også helt optimal og beskytter barnet ditt i alle situasjoner som skulle måtte oppstå i trafikken. Det er store puter som mykner alle typer trykk og gjør det både komfortabelt og trygt å sitte i denne. Samtidig har man mye utsyn og kan følge med på hva som skjer utenfor vinduet i god tilbakelent komfort.